Ομάδα Υγείας της Αυτοοργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης του Πεδίου του Άρεως: παρέμβαση για ψυχολογική και ιατρική στήριξη στον Άγιο Παντελεήμονα και στην πλ.Βικτωρίας

exististoresistΗ Ομάδα Υγείας θα παρεμβαίνει για ψυχολογική και ιατρική στήριξη όποιου έχει ανάγκη το 1ο και το 3ο Σάββατο κάθε μήνα στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και το 2ο και το 4ο στην Πλατεία Βικτωρίας στις 17.00. Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο να συμμετέχει στη δράση μας και να ενταχθεί στην Ομάδα Υγείας, είτε πρόκειται για υγειονομικούς (γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, φαρμακοποιούς) είτε όχι.

Το προσφυγικό ζήτημα φαίνεται να διαφεύγει πλέον της προσοχής της επικαιρότητας, καθώς σταμάτησε να προβάλλεται στα μέσα, όπως συνέβαινε κατά κόρον τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Τα μόνα νέα που φτάνουν στους δέκτες της ελληνικής κοινωνίας είναι οι ρατσιστικές και φασίζουσες αποφάσεις συλλόγων γονέων σχολείων, η συγκρότηση ακροδεξιών επιτροπών πολιτών (λ.χ. Σάμος) καθώς και οι καθόλα εύλογες και δίκαιες εξεγέρσεις προσφύγων (πολέμου, πολιτικών και οικονομικών) στα διαβόητα hotspots των νησιών που έστησε η κυβερνητική κουστωδία αριστερών και δεξιών παραγόντων.

Παρ’ όλα αυτά, πίσω από τα φώτα της προβολής, ο αγώνας των εγκλωβισμένων προσφύγων για επιβίωση και αξιοπρέπεια συνεχίζεται αμείωτος, καθώς, ενώ η ελληνική κοινωνία εφησυχασμένη επαίρεται –ή ενίοτε διαμαρτύρεται– για τα κέντρα κράτησης, η κατάσταση μέσα σε αυτά είναι πραγματικά άθλια. Αυτό μας καταμαρτυρούν οι ίδιοι πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται στην Πλατεία Βικτωρίας κάθε Σάββατο, από όλα τα κέντρα της Αττικής (Ελληνικό, Σχιστό, Μαλακάσα), υποσιτισμένοι, με αφρόντιστα χρόνια ή εποχικά προβλήματα υγείας, καταπονημένοι, με επιβαρυμένη ψυχολογία. Η Ομάδα Υγείας της Αυτοοργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης του Πεδίου του Άρεως, μετά τη Σκάλα Συκαμινιάς στη Λέσβο και την Ειδομένη, συνεχίζει να προσφέρει ιατρική και ψυχολογική στήριξη στους πρόσφυγες εδώ και έναν χρόνο στη Βικτώρια, παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς την πορεία των πραγμάτων που αφορούν στο ζήτημα των προσφύγων και καταγγέλλοντας τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους καθώς και τις αιτίες που τους οδήγησαν στην προσφυγιά, οι οποίες δεν είναι άλλες από τα γεωπολιτικά παιγνίδια ισχύος και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Μέση Ανατολή που εξαπολύει ή ενορχηστρώνει το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η Ρωσία.

Τώρα, καθώς η προοπτική συνέχισης του ταξιδιού τους μέχρι τον προορισμό της επιλογής τους φαίνεται πολύ δύσκολη, στόχος μας είναι η συμβολή στην ένταξη των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό της πόλης με ανθρώπινους όρους ισοτιμίας και αξιοπρέπειας. Για τον λόγο αυτό, η Ομάδα Υγείας επιλέγει όχι μόνο να συνεχίσει την παρέμβασή της στη Βικτώρια, αλλά και να την επεκτείνει στη νευραλγική γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα, περιοχή όπου, αφενός, κατοικούν πολλοί παλαιοί μετανάστες αλλά και αρκετοί πλέον πρόσφυγες και, αφετέρου, αποτελούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια το ορμητήριο της υπόδικης ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και των παραφυάδων της. Καθώς, ο κοινός αγώνας μας με τους πρόσφυγες για ζωή και ελευθερία εντείνεται, οφείλουμε να οξύνουμε τις αντιστάσεις και να δημιουργήσουμε μαζί προγεφυρώματα αλληλεγγύης ενάντια στους κοινούς μας εχθρούς: το κράτος και τους έμμισθους παρακρατικούς εθνικιστές υπηρέτες του, το εντόπιο και πολυεθνικό κεφάλαιο, τις στρατιωτικές και αστυνομικές μηχανές πολέμου και καταστολής, τους διεθνείς ανθρωποφάγους με φιλάνθρωπο προσωπείο οργανισμούς.

Έτσι, λοιπόν, η Ομάδα Υγείας θα παρεμβαίνει για ψυχολογική και ιατρική στήριξη όποιου έχει ανάγκη το 1ο και το 3ο Σάββατο κάθε μήνα στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και το 2ο και το 4ο στην Πλατεία Βικτωρίας στις 17.00. Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο να συμμετέχει στη δράση μας και να ενταχθεί στην Ομάδα Υγείας, είτε πρόκειται για υγειονομικούς (γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, φαρμακοποιούς) είτε όχι. Επίσης, δημοσιεύουμε παρακάτω και τη λίστα με τις ανάγκες που υπάρχουν σε φάρμακα και ιατρικά υλικά. Όποιος/α επιθυμεί να συνεισφέρει, μπορεί να μας βρει κατά τη διάρκεια της δράσης μας στις Πλατείες ή να επικοινωνήσει μέσω μαίηλ.

Ξεκινάμε αυτό το Σάββατο 05/11 στις 17.00 στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η αλληλεγγύη ήταν πάντα και παραμένει το όπλο των λαών στον γενικευμένο πόλεμο εναντίον μας κηρυγμένο ή ακήρυχτο.

Ομάδα Υγείας της Αυτοοργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης του Πεδίου του Άρεως

Λίστα Φαρμάκων

Aerolin inh

Flixotide 250mcg

Dexa-Rhina spray

Strepsils

Αμπούλες φυσιολογικού ορού

Droll ωτικές σταγόνες

Synalar-Otic

Amoxil tb 500mg

Augmentin tb

γάζες fucidin

fucidin cr.

fucicort cr.

diclofenac cr.

daktarin cr.

benzyl benzoate

ταινίες ζαχάρου

γλωσσοπίεστρα

Πηγή: για ψυχολογική και ιατρική στήριξη