Λειτουργία ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ στο Νοσοκομείο Αγ.Σάββας (ΝΑΣ)

Στην αρχή της κρίσης, το 2012 με εντολή του τότε προέδρου του ΝΑΣ κ.Π.Μινογιάννη αποφασίστηκε η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου μέσα στο Νοσοκομείο μας, υπό την επίβλεψη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
Αυτό έγινε για ανακούφιση κυρίως των καρκινοπαθών, των “δικών” μας δηλαδή αρρώστων, αλλά και των άλλων ασθενών οικονομικά ομάδων που ήδη αδυνατούσαν –λόγω κόστους– να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Μέχρι τώρα οι ασθενείς που επωφελήθηκαν από τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι πολλοί και όλοι καταγεγραμμένοι. Σημειωτέον σήμερα, ακόμα και οι ανασφάλιστοι, άποροι, καρκινοπαθείς επιβαρύνονται με οφειλή συμμετοχής σε αρκετά από τα φάρμακα που τους είναι απαραίτητα.

Ο σημερινός Πρόεδρος-Διοικητής κ.Γ.Δενδραμής αποφάσισε εν θερμώ, με απόφαση Δ.Σ. να καταργήσει το Κοινωνικό Φαρμακείο, εντάσσοντάς το θεωρητικά στη λειτουργία του Κεντρικού Φαρμακείου του Νοσοκομείου μας.
Οι απορίες και τα ερωτηματικά που εγείρει η συγκεκριμένη κίνηση του Διοικητή, την παρούσα χρονική στιγμή, είναι εύλογες.
Θεωρώντας πως ο πληθυσμός που πλήττεται από αυτήν την κίνηση, είναι ήδη ταλαιπωρημένος και απαξιωμένος, στεκόμαστε πλάι του και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πραγματοποίηση αυτής της απόφασης, που επιχειρηματολογικά χωλαίνει από πολλές πλευρές.

Σας καλούμε να δηλώσετε ενεργά την εναντίωσή σας. Σας καλούμε να σταθείτε αλληλέγγυοι δίπλα στους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται από στείρες πολιτικές αποφάσεις. Σας καλούμε να θυμηθείτε πως είμαστε όλοι Άνθρωποι.

Υπάρχει στο διαδίκτυο:
https://secure.avaaz.org/el/petition/Dioikisi_Nosokomeioy_O_Agios_Savvas_Na_min_kleisei_to_Koinoniko_Farmakeio_toy_Nosokomeioy/?cjHoweb

ή φτιάξτε έντυπο για:
ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ για να ΜΗΝ κλείσει το Κοινωνικό Φαρμακείο του Νοσοκομείου Αγ.Σάββας.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ                              email                                ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πρακτικά Δ.Σ. Νοσοκομείου Αγ.Σάββα 7/2/2017 σελ.1

 

Πρακτικά Δ.Σ. Νοσοκομείου Αγ.Σάββα 7/2/2017 σελ.2

 

Απόφαση Δ.Σ. Νοσοκομείου Αγ.Σάββα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *