Πέμπτη 27/3/14: Ανακοίνωση-κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας για συγκρότηση Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συμπολίτες/σες, η Λαϊκή Συνέλευση και ομάδα εθελοντών Ιατρών καλούν σε ανοικτή συνέλευση την Πέμπτη 27 Μάρτη 8μμ. Στο χώρο της Λ.Σ. Δεκελείας 116 δίπλα στα ΕΛ.ΤΑ., για την συγκρότηση Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου.

Ο σκοπός του Κοινωνικού Ιατρείου θα είναι να προσφέρει χωρίς καμία διάκριση δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή σε όλους τους ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους ασθενείς της πόλης μας, χωρίς κανένα αποκλεισμό. Στόχος του ιατρείου θα είναι να υπηρετεί τον άνθρωπο.
Δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση ότι μπορούμε, αλλά ούτε και θέλουμε, να υποκαταστήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αντίθετα θα παλέψουμε για να είναι ανοιχτό σε όλους το δημόσιο σύστημα υγείας και να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Η ιδέα της δημιουργίας του κοινωνικού ιατρείου – φαρμακείου έχει ξεκινήσει εδώ κι αρκετό καιρό στη Λ.Σ., όμως σήμερα είμαστε ένα βήμα πριν την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Καλούμε όλους και όλες να συμβάλουν με την συμμετοχή τους και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Με πίστη στην κοινωνική αλληλεγγύη, με την πεποίθηση ότι η υγεία είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό, και την κατανόηση ότι δεν προσφέρουμε φιλανθρωπικό έργο, ούτε επιθυμούμε να διαπαιδαγωγήσουμε τους συμπολίτες μας στη λογική της συμπόνοιας και της ικεσίας, αλλά και να αγωνιστούμε για το δικαίωμα μας στην δημόσια υγεία και να διεκδικήσουμε την δωρεάν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

Σας καλούμε στην ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση την Πέμπτη 27 Μάρτη 8μμ. στο χώρο της Λ.Σ. Δεκελείας 116 δίπλα στα ΕΛ.ΤΑ., για την συγκρότηση Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου.

Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

protisineleysi 27-3

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *