Απολογισμός Φαρμακείου του Α.Κ.Ι.Φ.

 

 

1. Καλύπτουμε τις ανάγκες των ασθενών μας. Για κάποιους, αυτές οι ανάγκες, μεταφράζονται σε μηνιαίες θεραπείες, που συνιστούν οι θεράποντες ιατροί, και για κάποιους άλλους στην κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τα οξέα προβληματά της υγείας τους.

2. Έχουμε στείλει φάρμακα σε διάφορα Κοινωνικά Ιατρεία, λόγω ελλείψεων που είχαν προκύψει σε αυτά και κατόπιν απόφασης της γενικής συνέλευσής του Α.Κ.Ι.Φ. μας, βάση της πολιτικής της ανταλλαγής φαρμάκων, αλλά και για να διατεθούν τα φάρμακα που θα έληγαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έχουμε διαθέσει φάρμακα στα ΚΙΦΑ Καλαμάτας, Πειραιά, Μητροπολιτικό, Ν. Σμύρνης κλπ.

3. Σε νοσοκομεία όπως π.χ. στον Αγ.Σάββα, Αγ.Αναργύρων, στο Λαϊκό, στο Δρομοκαΐτειο, στο Κέντρο Πόνου “Τζένη Καρέζη” και στο ΙΚΑ Εξαρχείων, σε αυτές τις δομές έχουμε διαθέσει άφθονο, παραφαρμακευτικό κυρίως, υλικό το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έπρεπε να το πετάξουμε διότι θα έληγε. Την απόφαση για τη διάθεση αυτών των υλικών είχε παρθεί σε γενική μας συνέλευση και καθότι δεν υπήρχε ζήτηση από άλλα Κοινωνικά Ιατρεία. ψάξαμε αρκετά το που θα μπορούσαμε να τα διαθέσουμε για να μην εξαναγκαστούμε να πετάξουμε ένα αρκετά εξειδικευμένο και ακριβό υλικό.

4. Σε συλλόγους καρκινοπαθών όπως το ΚΕΦΙ και το Αγγιγμα Ζωής, εκεί διαθέσαμε κυρίως υλικό που δεν είχε άμεση ζήτηση από τους εξυπηρετούμενους μας και, λόγω της εξειδικευσής του, θα αναγκαζόμαστε να το καταστρέψουμε και λόγω του ότι σύντομα θα έληγε.

5. Σε δομές προσφύγων και μεταναστών, από όπου και αν μας ζητήθηκε, όπως π.χ. Αμυγδαλέζα, ΠΑΛΑΙ στο Γαλάτσι, στο λιμάνι του Πειραιά, στο City Plaza, στη Μυτιλήνη, στη Χίο. Ήταν κυρίως αντιβιοτικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν άμεσα από αυτές τις δομές, ενώ το πιο πιθανό ήταν ότι καθώς δεν θα υπήρχε άμεση ζήτηση από δικούς μας εξυπηρετούμενους θα έληγαν πριν χρησιμοποιηθούν.

6. Στείλαμε παραφαρμακευτικό υλικό στο Γηροκομείο Ν. Φιλαδέλφειας. Μας ήρθαν όμως κάποιες πληροφορίες ότι οι ένοικοι αυτών των δομών καλύπτουν οι ίδιοι οικονομικά τις ανάγκες τους σε παραφαρμακευτικό και φαρμακευτικό υλικό, έτσι αποφασίσαμε σε επόμενη συνέλευση μας να μην ξαναστείλουμε υλικό σε αυτές τις δομές.

Πρέπει να τονίσουμε ότι πολύ υλικό έχει διατεθεί μετά από πολλές και επίμονες προσπάθειες μας για να βρεθούν οι κατάλληλες δομές που θα μπορούσαν να τα καταναλώσουν πριν την ημερομηνία λήξης τους και να μην πεταχτεί. Επίσης θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να ενημερώνουμε τους αλληλέγγυους που μας διαθέτουν φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό να ελέγχουν την ημερομηνία λήξης τους γιατί πολλά από τα υλικά που μας προσκομίζουν, έρχονται ήδη ληγμένα κάτι που δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα στο Α.Κ.Ι.Φ.

Τέλος, θα παρακαλούσαμε τους αλληλέγγυους που μας στηρίζουν με φαρμακευτικό υλικό να ΜΗΝ φέρνουν μονόγραμμα (ηρεμιστικά) και δίγραμμα (οπιοειδή) φάρμακα καθώς απαγορεύεται να διατίθενται.