Κοινωνικό Ιατρείο αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης: “Τρία μπράβο κι ένας έπαινος”

ekkenoseis-squats

Πρώτο μπράβο στη διοίκηση του ΑΠΘ, που έκανε μήνυση στους καταληψίες του κτιρίου της Λ. Νίκης 35 γιατί φιλοξενούσαν οικογένειες προσφύγων σε συνθήκες ανθρώπινες μέσα στην πόλη και δεν τους άφησαν να ψήνονται μέσα στα camps, που είναι στου διαόλου το κέρατο και το μόνο που βλέπουν είναι άδειες αποθήκες και σκουπίδια. Το ΑΠΘ έκανε, τελευταία, εξαιρετική δουλειά για την προάσπιση της “περιουσίας” του και κατά τη διάρκεια του no border camp, όπου ο χώρος είχε απελευθερωθεί από τους ντίλερς των ναρκωτικών και είχε καταληφθεί από αντιεξουσιαστές, αλληλέγγυους του Αντιρατσιστικού κινήματος και πρόσφυγες. Τώρα που τελείωσε, η πανεπιστημιακή κοινότητα μπορεί άφοβα να διασχίζει την πλατεία Χημείου, που ελέγχεται από τη Μαφία σε όλες τις εξόδους της…

Δεύτερο μπράβο στην Εκκλησία, που κατόρθωσε επιτέλους να εκδιώξει τους καταληψίες της “περιουσίας” της στο Ορφανοτροφείο κι έφερε και τις μπουλντόζες, για να καταστρέψει οποιαδήποτε υποδομή είχανε φτιάξει οι άνθρωποι, για να φιλοξενούνται εκατοντάδες πρόσφυγες, όταν θέλανε να ξεφύγουν για λίγο από τις περιβόητες λάσπες της Ειδομένης… Ας γκρεμιστούν μήνες αγώνα και πολυεθνικής συμβίωσης, στάχτη να γίνουν όλα, αρκεί να “καθαρίσει” η γειτονιά από αυτό το Παράδειγμα.

Τρίτο μπράβο στον ιδιοκτήτη της Καρόλου Ντηλ 34, που έφερε άμεσα την αστυνομία μέσα στις 3 μέρες ζωής της κατάληψης Hurriya, ώστε να μην απαξιωθεί η χρόνια απαξιωμένη “περιουσία” του.

Κι ο έπαινος πάει δικαιωματικά στην Κυβέρνηση, που αποκαθιστά το νόμο και την τάξη στην “άναρχη” Θεσσαλονίκη και επιστρέφει τους πρόσφυγες εκεί που δικαιωματικά ανήκουν, έξω από την πόλη, σε χώρους που τους αρμόζουν, μέσα στον καύσωνα, τα κουνούπια και τα βιομηχανικά απόβλητα. Έτσι, για να εμπεδωθεί η ιδέα ότι είναι απόβλητα.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης θέλει να ευχαριστήσει την Κυβέρνηση γι’ αυτήν της την πρωτοβουλία, μέσα στη θερινή ραστώνη, 5 η ώρα τα χαράματα.

Ναι λοιπόν, το Κράτος έχει συνέχεια.

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

Πηγή: http://www.kiathess.gr/gr/yliko/arthra/255-ekkenoseis-stegis-prosfugonhttp://www.kiathess.gr/gr/yliko/arthra/255-ekkenoseis-stegis-prosfugon