5η Πανελλαδική Συνάντηση ΚΙΦΑ : Εργατικό Ιατρείο – ΒΙΟ.ΜΕ.

EIviome5η Πανελλαδική Συνάντηση ΚΙΦΑ | Θεσσαλονίκη Απρίλιος 2016

Μέσα στο χώρο του κατειλημμένου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ εκτός από την συνεργατική αυτοδιαχειριζόμενη επιχείρηση, τις αγορές χωρίς μεσάζοντες και τη συλλογή  φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, υπάρχει και λειτουργεί από τις 20/12/2015 το Εργατικό Ιατρείο. Μία αυτόνομη, αμεσοδημοκρατική δομή που παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με ολιστική οπτική όχι μόνο στους εργαζόμενους του εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ., αλλά και σε εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής του Πατριαρχικού Πυλαίας.

Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες κοψίματος του νερού και του ρεύματος, οι κατά καιρούς απειλές, αλλά και η προοπτική του πλειστηριασμού του οικοπέδου του εργοστασίου που επανέρχεται στο προσκήνιο τον Ιούνιο, αφορούν πλέον όχι μόνο την επιχείρηση των εργαζόμενων στη ΒΙΟΜΕ και την παραγωγή της, αλλά και το έργο, τη λειτουργία, τη ζωή του Εργατικού Ιατρείου.

Καλούμε όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία που συμμετέχουν στην 5η Πανελλαδική συνάντηση

  • Να σταθούν συμπαραστάτες στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ και του Ε.Ι. να συνεχίσουν να παράγουν και να παρέχουν φροντίδα υγείας μέσα στο κατειλημμένο χώρο του εργοστασίου.
  • Να καταγγείλουν κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης και διακοπής της λειτουργίας τους
  • Να υπερασπιστούν έναν χώρο στον οποίο έρχονται ελεύθερα σε άμεση επαφή  οι εργαζόμενοι με την κοινωνία, συνδέονται οι εργατικές με τις κοινωνικές ανάγκες, ενώνονται οι ταξικοί με τους κοινωνικούς αγώνες.

 

5η Πανελλαδική Συνάντηση ΚΙΦΑ | Θεσσαλονίκη Απρίλιος 2016

ü  ΚΙΦΑ ΑΡΤΑΣ

ü  ΚΙΦΑ ΔΡΑΜΑΣ

ü  ΚΙΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ü  ΚΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ü  ΚΙΦΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ü  ΚΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ü  ΚΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ü  ΚΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ü  ΚΙΦΑ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ

ü  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ü  ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΚΙΦ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ – Ν.ΙΩΝΙΑΣ