Δελτίο τύπου 4ης πανελλαδικής συνάντησης Κ.Ι.Φ.Α.

 

kifa1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιουνίου ολοκληρώθηκε στην Κόρινθο η 4η Πανελλαδική Συνάντηση των αυτόνομων Κοινωνικών Ιατρείων-Φαρμακείων Αλληλεγγύης (ΚΙΦΑ).

Τα ΚΙΦΑ από διάφορες περιοχές της χώρας μετέφεραν την εμπειρία τους αναφορικά με το ζήτημα του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των ανασφάλιστων από την περίθαλψη και τη φροντίδα υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των μεταναστών χωρίς χαρτιά, θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο λόγω της έλευσης των προσφύγων πολέμου στην Ελλάδα. Το αίσχος των στρατοπέδων συγκέντρωσης συνεχίζεται και άνθρωποι εξακολουθούν να κρατούνται φυλακισμένοι, χωρίς ωστόσο να έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα. Τα ΚΙΦΑ συντάσσονται με το πάγιο αίτημα του αντιρατσιστικού κινήματος για κατάργηση των κέντρων κράτησης και θα λάβουν πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για την ενίσχυση αυτού του αγώνα με κεντρικό σύνθημα «Δεν υπάρχει υγεία, χωρίς ελευθερία».

Δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εντείνουν τον αγώνα τους για δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό και κοινωνικά ελεγχόμενο σύστημα υγείας για όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, ηλικία, θρησκεία, εθνική καταγωγή, οικονομική κατάσταση, ασφαλιστική κάλυψη και εργασιακό καθεστώς.

Τα ΚΙΦΑ απαιτούν από την κυβέρνηση να λάβει όλες τις πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που χρειάζονται για την άμεση υλοποίηση της άρσης όλων των αποκλεισμών στην υγεία, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση και γραφειοκρατικά κωλύματα με γενναία χρηματοδότηση και στήριξη του ΕΣΥ με προσωπικό και υποδομές.

Η Ζωή δεν περιμένει.

Κάθε αναβολή στοιχίζει σε Ζωές.

Το κίνημα αλληλεγγύης δεν θα αναμένει άλλο. 

4η Πανελλαδική Συνάντηση Κ.Ι.Φ.Α.