Ψήφισμα 4ης πανελλαδικής συνάντησης Κ.Ι.Φ.Α.

kifa1

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η 4η Πανελλαδική Συνάντηση των αυτόνομων Κοινωνικών Ιατρείων-Φαρμακείων Αλληλεγγύης (ΚΙΦΑ) που πραγματοποιείται στην Κόρινθο, στέκεται στο πλευρό των μαχόμενων εργατικών δυνάμεων που πλαισιώνουν το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης και διοργανώνουν Πανελλαδική Συνέλευση στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιούνη στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, αναζητώντας ένα δρόμο αγώνα και διεκδίκησης για τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες που συντρίφτηκαν τα χρόνια της κρίσης.

Η καταστροφή που έφεραν τα μνημόνια μέσα σε πέντε χρόνια, έχουν οδηγήσει στη διάλυση εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων ενός τουλάχιστον αιώνα, δημιουργώντας εκατομμύρια ανέργους και φτωχούς.

Κάθε φωνή αντίστασης αντιμετωπίστηκε με τους δρακόντειους μνημονιακούς νόμους, το νομικό οπλοστάσιο του κράτους, συκοφάντηση και φυσικά με συστηματικές απολύσεις για να σιγήσουν οι φωνές που έλεγαν όχι στη καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, στη κατάρρευση βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως είναι η υγεία, η πρόνοια, η παιδεία και το κυριότερο δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και ζωή.

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί σας ζητώντας την άμεση χωρίς όρους και προϋποθέσεις ικανοποίηση όλων των εργατικών και κοινωνικών μας αναγκών με την άμεση νομοθετική ρύθμιση όπου είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση αυτών. Για τις ανάγκες που συντρίφτηκαν υπό το βάρος της κρίσης  πιστεύουμε ότι μόνο η πιο πλατιά ενότητα και αγωνιστική δράση του εργατικού κινήματος μπορεί να βάλει φρένο στις απαιτήσεις όσων, μέσα κι έξω από τη χώρα, φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις δικές μας πλάτες.

4η Πανελλαδική Συνάντηση Κ.Ι.Φ.Α.